حجت الاسلام و المسلمین احمد علی یوسفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر مسئولان و کارگزاران نظام با ایشان به مبحث بسیار مهم اقتصاد مقاومتی اشاره کردند، گفت: از چند سال قبل مشخص بود که طراحی و جهت گیری دشمن نسبت به کشور ما معطوف به اقتصاد است و دقیقا از همین رو نیز بوده که شعار و نام گذاری سال های اخیر در کشور ما از سوی رهبر معظم انقلاب ، رنگ و بوی اقتصادی داشته است.
*اقتصاد را مردمی کنیم
وی افزود: راه مقابله با فشارهای اقتصادی دشمن، تلاش در مسیر مردمی کردن اقتصاد با اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی است.
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری چند سال قبل در دیدار اعضای هیئت دولت با ایشان ، یکی از راه های اساسی و منطقی استقرار عدالت در کشور را توسعه اقتصاد تعاون عنوان کردند؛ چرا که یک اقتصاد مردمی به شمار می رود که می تواند از لحاظ اقتصادی به روند توسعه و پیشرفت ایران اسلامی، بسیار کمک کند.
وی با تاکید بر مساله اشتغال زایی با توجه به منابع نوین در کشور گفت: سال هاست که مقام معظم رهبری بر مردم سالاری اقتصادی تاکید دارند و ایشان همواره نخبگان و مسئولان را به این مهم متوجه می سازند اما با این حال به نظر می رسد که کماکان این خلا وجود دارد.
*تاکید بر تحقق مردم سالاری در همه عرصه ها
حجت الاسلام و المسلمین یوسفی ابراز داشت: ما در کشور دارای حکومت مردم سالاری دینی هستیم اما باید توجه داشت که این مردم سالاری باید در عرصه های سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و ... ظهور و بروز داشته باشد، حال آن که به نظر می رسد آن چه در عرصه اقتصادی کشور حاکمیت دارد، سرمایه سالاری اقتصادی است که در غرب تجربه ناموفقی بوده است.
وی اضافه کرد: امروز نظام اقتصادی غرب با حاکمیت سرمایه داری، مردم را کنار گذاشته است و لذا می بینیم که بحران اقتصادی امروز غرب را درگیر خود کرده است.
*به جای مردم سالاری اقتصادی، سرمایه سالاری را حاکم نکنیم
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ، لازمه ایجاد اقتصادی مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است را مردم سالاری اقتصادی عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما پس از دوران دفاع مقدس به جای آن که به سمت مردم سالاری اقتصادی برویم، سرمایه سالاری اقتصادی را در کشور حاکم کردیم.
وی خاطر نشان کرد: به تعبیر رسا و حکیمانه مقام معظم رهبری، اگر ما مردم را به معنای حقیقی کلمه بر مقدرات کشور به ویژه در بعد اقتصادی حاکم کنیم ، نظام اسلامی در بزنگاه های حساس از حمایت های مردمی بهره مند می شود.
*توصیه راهبردی امام علی(ع) به مالک اشتر
رییس انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر می فرماید که شما تمام همت خود را بر عموم مردم مصروف بدار نه بر خواص ؛ این توصیه حکیمانه امام علی (ع) ناظر بر این است که خواص ممکن است سر بزنگاه ها ، شما را تنها بگذارند اما عموم مردم دست از نظام اسلامی و رهبری بر نخواهند داشت.
*دو تجربه موفق از مردم سالاری
وی یادآور شد: ما در اصل پیروزی انقلاب اسلامی و نیز در دوران جنگ تحمیلی پس از نصرت و یاری الهی، با مردم سالاری و تکیه بر مردم بود که به پیروزی و موفقیت دست یافتیم.
حجت الاسلام و المسلمین یوسفی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از سویی وقتی سرمایه سالاری در کشور حاکم باشد نتیجه می شود همین بروز مفاسد اقتصادی و اختلاس ها که اعتماد مردم را خدشه دارد می کند.
*سرمایه سالاری ، فساد آور است!
وی افزود: در واقع ما اگر از درون، نظام را مردمی نکنیم، سرمایه سالاران در کشور فساد آور می شوند.
این اقتصاد دان حوزوی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد مردم سالاری است که الگوی آن بر اساس آموزه های اسلامی در جامعه پیاده شود.
*حوزویان الگوی اقتصاد مقاومتی را ارایه دهند
وی در خاتمه سخنان خود خواستار نقش آفرینی حوزویان در ارایه الگوی اقتصاد مقاومتی شد و گفت: این امکان و فرصت در حوزه های علمیه به ویژه انجمن اقتصاد اسلامی حوزه وجود دارد که در راستای تبیین و ارایه این الگوی ارزشمند گام بردارد.